Meer dan 75 jaar vakmanschap

Slagerij Bakkertje is in 1943 begonnen door Klaas Runderkamp. Het is niet precies duidelijk of Klaas vernoemd was naar zijn ome 'Grote Klaas' of naar zijn ome 'Kleine Klaas'. Hoe dan ook, beiden waren bakker van beroep. Klaas Runderkamp werd in eerste instantie daarom 'Klaas van Rikus' genoemd. Omdat hij klein van stuk was, veranderde zijn bijnaam later in 'Bakkertje'. Zodoende was de naam voor de nieuwe slagerij snel gevonden!

Klaas heeft de slagerij tijdens en na de oorlog weten op te bouwen. Alles werd nog met de hand geproduceerd. Dat betekent dus dat de koeien, kalveren en varkens zelf werden geslacht! De vleeswaren werden vervolgens ook nog per fiets bezorgd. Dit was toen overigens heel gewoon. Klaas had twee zoons : Henk en Kees Bakkertje. Zij namen na het plotseling overlijden van Klaas de slagerij over. Met hard werken en oog houdend voor kwaliteit en service werd de slagerij verder uitgebouwd en geprofessionaliseerd tot Slagerij en Worstmakerij. Sindsdien zijn er tal van verbouwingen geweest. In 1979 werd de slagerij zelfs omgegooid en verrees er op de zelfde locatie een nieuw winkelpand.

In 2000 heeft Kees afscheid genomen en heeft de derde generatie in de vorm van Nico Runderkamp zijn intrede gedaan. In 2003 is Henk helaas komen te overlijden waarna zijn echtgenote Trijntje mede-eigenaar werd. Een paar jaar geleden is de slagerij wederom geheel vernieuwd, waardoor wij klaar zijn voor de toekomst!

Ambachtelijk vakmanschap
Aandacht voor mooi vlees
3 generaties Slagerskwaliteit