Pepersteak met Korianderboter

Ingrediënten voor 4 personen:

- sjalotje (1 )
- zachte boter (95 gram)
- milde kerriepoeder (1 eetlepel)
- verse koriander (2 eetlepels)
- bosuitjes (3 )
- sperzibonen (200 gram)
- broccolliroosjes (300 gram)
- pepersteaks (4 )
- zonnebloemolie (2 eetlepels)
- water (70 ml)

Bereidingswijze:

1. Laat de pepersteaks op kamertemperatuur komen.
2. Snipper het sjalotje fijn.
3. Hak de korinader fijn.
4. Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.
5. Halveer de sperziebonen.
6. Zorg dat de broccoliroosjes kleiner gesneden zijn.
7. Fruit de sjalot met de kerriepoeder 2 minuten zachtjes in een beetje boter.
8. Laat het mengsel wat afkoelen en meng dan de resterende boter met wat zout en de koriander erdoor.
9. Wikkel het botermengsel als een worstje in een stuk huishoudfolie en draai de uiteinden strak dicht.
10. Laat de boter in de koelkast in 1 uur opstijven.
11. Verwarm voor het serveren een kwart van de kerrieboter in een hapjespan en schep de groente erdoor.
12. Schenk er het water bij en smoor de groente in 6-8 minuten zachtjes gaar.
13. Bak de pepersteaks in een koekenpan met olie in 4-6 minuten mooi bruin.
14. Van binnen mogen ze rosé zijn.
15. Snijd de resterende kerrieboter in twee plakjes per persoon.
16. Leg de pepersteaks op warme borden en leg de plakjes kerrieboter erop.
17. Schep de groenten ernaast.

Tip: Lekker met notenrijst