Bewaartips

Zet het vlees direct na thuiskomst in de koelkast op diepvries. Wanneer het dezelfde dag of de volgende dag wordt genuttigd kan het in de koelkast worden bewaard. Haal ingevroren vlees de avond van te voren uit de diepvries en laat het in de koelkast ontdooien. Houd het vlees zo lang mogelijk in de koelkast. Zo voorkomt u dat vlees, dat uiteindelijk niet opgaat, onnodig lang in de (warme) buitenlucht ligt. Leg het vlees nooit in de zon.

Succesvolle Barbecue Tips & Trucs

Een goede voorbereiding is het halve werk
1. Steek de BBQ tijdig aan
2. Geef het vlees de tijd om bruin te worden, teveel om en om draaien is niet goed.
3. Door het vlees op het rooster regelmatig met olie te bestrijken blijft het vlees sappiger.
4. Gebruik een tang (dus geen vork) om het vlees op het rooster te leggen en om te keren. Hierdoor blijven de vleessappen in het vlees bewaard.
5. Dep gemarineerd vlees goed droog met keukenpapier voordat je het roostert.
6. Strooi van te voren nooit zout op het vlees, er verschijnt vocht dat het bruin worden bemoeilijkt.
7. Trek vlees dat aan het rooster kleeft niet los, laat het even liggen, later gaat het vanzelf los.
8. Bij een houtskoolbarbecue moeten de vlammen gedooft zijn en de houtskool bijna grijs kleuren. De BBQ heeft dan de juiste temperatuur bereikt om het vlees mooi te grillen.
9. Op een houtkoolbarbecue moet vlees dat de meeste hitte nodig heeft als eerste geroosterd worden. Ga uit van onderstaande volgorde en let goed op de kleur:
- Rundvlees
- Kalfs- en lamsvlees
- Varkensvlees
- Voorgegaarde producten zoals worsten, spareribs en kipdrumsticks.